Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Πληροφορίες

Ελεύθερη Kατάδυση

Η Ελεύθερη κατάδυση (Ε/Κ) είτε σαν χόμπι είτε σαν άθλημα συναρπάζει όλους τους φίλους της θάλασσας. Η αίσθηση της κίνησης στο Υ/Β περιβάλλον είναι μοναδική. Η αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας, η μεταβαλλόμενη πίεση και οι μαγευτικές Υ/Β εικόνες έλκουν τους λάτρεις της φύσης στην επαφή με το υγρό στοιχείο. Αυτή η επαφή πρέπει να εμπλουτιστεί με θεωρητική και πρακτική γνώση, οριοθετώντας τις δραστηριότητες αυτού του σχολείου. Η πλήρης και τμηματικά δομημένη ύλη της CMAS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων), ιδανικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες των βασικών επιπέδων εκπαίδευσης, επιτρέπει την ολοκληρωμένη και απόλυτα εξειδικευμένη παροχή γνώσεων στους διδάσκοντες, χτίζοντας τη βάση της δημιουργίας ευσυνείδητων Ελεύθερων Δυτών. Οι μοντέρνοι Ελεύθεροι Δύτες απαιτούν πληρέστερη εκπαίδευση, από εξειδικευμένο ιατρικό επιτελείο ώστε η γνώση τους να είναι σφαιρική και ουσιώδεις. Η συνεργασία μας με κορυφαίους ΩΡΛ, αθλίατρους, και πνευμονολόγους, αποτελεί την βάση ώστε να καλύπτονται πλήρως ακόμα και οι πλέον απαιτητικοί.

 

Θεωρητική εκπαίδευση

• Εξοπλισμός • Βασικές αρχές φυσικής • Φυσιολογία και  βαροτραύματα • Αναπνοή και τεχνικές

• Χαλάρωση και τεχνικές • Τεχνική ελεύθερης κατάδυσης • Επικίνδυνα περιστατικά • Μέτρα ασφαλείας

• Διάσωση (πλήρης) ελεύθερου δύτη • Ορθή χρήση ζευγαριού • Διατροφή • Προπόνηση

 

Από την θεωρία στην πράξη

Η πιστοποίηση των θεωρητικών γνώσεων, γίνεται μέσα από την πρακτική εξάσκηση στην θάλασσα και την πισίνα, συνδυάζοντας αρμονικά την θεωρία με την πράξη, υπό το πρίσμα της απόλυτης ασφάλειας. Κατά την διαδικασία των πρακτικών μαθημάτων, παρεμβαίνουμε διακριτικά σε λάθη και παραλείψεις, καταγράφοντας και διορθώνοντας. Έτσι ο μαθητής σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρνει να νιώσει την θάλασσα σαν ένα φιλικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί με χαρακτηριστική άνεση. Η επιτυχής κατάδυση, εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την σωστή χα λάρωση. Είναι καθαρά εγκεφαλική λειτουργία, στην οποία οι παράγοντες ψυχολογία, γνώση, εμπειρία, και τεχνική, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για υψηλές επιδόσεις με την μέγιστη ασφάλεια.

 

Η εκπαίδευση γίνεται με φουσκωτό σκάφος 8 μέτρων

Υποβρύχιο Ψάρεμα

Η δημοφιλής προσαρμογή της Ε/Κ στο ψαροτούφεκο γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο, μέσω μιας σειράς σεμιναρίων, που παρέχονται στους μαθητές των σχολείων. Ο Τάσος Χάλαρης σε συνεργασία με ένα επιτελείο έμπειρων υποβρύχιων κυνηγών, δίνει την δυνατότητα για μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους παλιούς και νέους μαθητές, που τίμησαν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα σχολεία Ε/Κ. Μετά την λήξη των θεωρητικών μαθημάτων κάθε σχολείου, όλοι οι παρευρισκόμενοι μαθητές, έχουν την ευκαιρία να θέτουν προβληματισμούς και να ανοίγουν θέματα γύρω από θηράματα και τεχνικές Υ/Κ, που τους απασχολούν. Απέναντί τους για έξι ολόκληρες ώρες (δύο τρίωρα) θα βρίσκονται ο Τάσος Χάλαρης μαζί με αθλητές αναγνωρισμένης αξίας, έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις και να εμβαθύνουν στα μυστικά της επιτυχίας, με απλό και κατανοητό τρόπο.

 

Προσαρμογή της ελεύθερης κατάδυσης στο υ/β κυνήγι (ψαροτούφεκο)

Υ/Β Βιντεοσκόπιση

Η πρακτική εκπαίδευση πλαισιώνεται από την προβολή και μελέτη των Υ/Β προσπαθειών του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Κατά την προβολή και για περίπου τέσσερεις ώρες, προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε λάθη που εντοπίζονται με σχολαστική παρατήρηση. Κατόπιν δίνονται λύσεις που καταγράφονται οργανωμένα και μεθοδικά. Η βελτίωση του μαθητή θα πιστοποιηθεί στο δεύτερο πρακτικό που ακολουθεί, επιβεβαιώνοντας έτσι την ουσιαστική του πρόοδο. Σε κάθε πρακτική εξάσκηση παραδίδεται στον μαθητή το αντίστοιχο DVD των προσπαθειών του, ώστε να μπορεί και εκτός ωραρίου σχολείου να παρατηρεί και να διορθώνει τα λάθη του. Παροχή CARBON πεδιλων σε όσους μαθητές δεν κατέχουν, για την ορθότερη εκτίμηση και διόρθωση λαθών στην πεδιλιά τους.

Παροχές

1. Πιστοποίηση των επιδόσεων και του επιπέδου που παρακολούθησε ο κάθε μαθητής, με πτυχίο CMAS.

2. Διαχωρισμός των μαθητών, με βάση τον σκοπό της φοίτησης (π.χ. ψαροντούφεκο, Υ/Β βιντεοσκόπηση - φωτογράφιση, αθλητική Ε/Κ).

3. Πρόγραμμα εξάσκησης κατά άτομο με συνεχή αναβάθμιση, ανάλογα με την πρόοδο του κάθε δύτη ξεχωριστά.

4. Εξειδικευμένο επιτελείο καταδυτικών γιατρών.

5. Δωρεάν σεμινάρια Υ/Β κυνηγιού.

6. Εγχειρίδιο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

7. Αντίγραφο DVD με όλες τις ασκήσεις των πρακτικών μαθημάτων στον κάθε μαθητή.

 

Σειρά εκπαίδευσης ελεύθερης κατάδυσης

Δικαίωμα Συμετοχής: Συγκεκριμένος αριθμός, κατά προτεραιότητα της δήλωσης συμμετοχής.

ΕΠΙΠΕΔΟ I

ΕΠΙΠΕΔΟ II

ΕΠΙΠΕΔΟ III [BOΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ I

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ II

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ III

XTdiving team

 1. Όλοι οι μαθητές των σχολείων της XTdiving από το 2001
 2. Όλοι οι αθλητές που έχουν συμμετάσχει έστω και σε 1 αγώνα με την βοήθεια της XTdiving
 3. όμη και με την μορφή έκπτωσης)
 4. Όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της και έχουν κατάστημα
 5. εργαζόμενο
 6. Όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της και με την
 7. κατάθεσή της τα προωθούν στα ΜΜΕ
 8. Όλοι οι πελάτες-φίλοι που η εταιρεία τούς έχει κάνει έστω και ένα πόστερ XTdiving team
 9. Όλοι οι πελάτες που έχουν κάνει αγορές ποσού πάνω από 400 ευρώ σε ένα έτος
 10. Πρέπει να είναι μέλος στην σελίδα XTdiving στο facebook

Phorcys members club

 1. Όσοι έχουν κάνει like στην σελίδα Ρhοrcys στο facebook
 2. Όσοι ακολουθούν στην σελίδα τα weekly videos στο youtube
 3. Όλοι οι μαθητές των σχολείων της XTdiving από το 2001